چرا شمارورزی و نه ریاضی
برای کودکان گروه سنی پیش دبستان و سال های نخست دبستان، ریاضی نامواژه ا ی گنگ و ناروشن است. سال ها به درازا می کشد که آن ها معنا و مفهوم این نامواژه را درک کنند. اما شمارورزی که ریشه ی آن از شماریتن اوستایی و پهلوی می آید و در فرهنگ فارسی به شمردن یا شماردن و شمارش تبدیل شده است برای کودکان بسیار شناخت پذیرتر است. کودک از هنگامی که زبان باز می کند گوشه و کنار با واژه ی شماره، شمارش، بشمار و غیره آشنا می شود. بنابراین مهم است آن دانشی که کودک می خواهد بیاموزد نامی شناخت پذیر داشته باشد.
ویژگی های رویکرد آموزش شمارورزی از راه ادبیات کودکان
-
درهم آمیزی زبان ریاضی که برای کودک نامفهوم در بستری با معنا که داستان است
-
مشخص کردن و مفهوم سازی دانش شمارورزی برای کودکان خردسال در میان کنش های داستانی
-
انگیزه بخشی به کودکان خردسال برای دنبال کردن دانش ریاضی از راه داستان یا ترانه که آموزش این دانش را برای آن ها لذت بخش و سرشار از شادی می کند.
-
در پیوند قراردادن خواندن زبان و ادبیات با آموزش شمارورزی که هم به توانایی خوانش کودکان در دوره پیش دبستان و دبستان کمک می کند و هم دانش شمارورزی را برای آن ها شناخت پذیر می سازد.
-
درهم آمیزی هیجان ها و احساس ها که زبان دل است و گرم( داستان و ترانه) با زبان منطق که سرد است و زبان سر است.( دانش منطق و ریاضی )
-
درهم آمیزی هنر و زیبایی شناسی با دانش منطقی ریاضی
-
کاربرد تصویرهای زیبا و تخیلی در داستان های کودکان، زبان ریاضی را که برای کودکان ناآشنا و گاهی هراس آور است، شیرین می کند.